KSIĄŻKA KUCHARSKA ZIEMI STARGARDZKIEJ, opracowanie Beata Śpiechowicz, Stargard 2017

Spis treści

Przedmowa (Krzysztof Kopacki)

Wstęp (Jolanta Aniszewska)

Baba ziemniaczana z boczkiem (Kugelissu Lašinukais) (Wiktoria)

Bliny (z jajkiem, boczkiem i cebulą) (Krzysztof)

Chleb Mamy Pani Marii (Maria)

Ciastka Babci Heli (Teresa)

Delikatna zupa z dyni po stargardzku (Beata)

Kaczka nadziewana jabłkami (Ewa)

Pierogi drożdżowe z kaszą gryczaną (Daniel)

Pierogi z kapustą i twarogiem (Jolanta)

Pikantna zupa z dyni (Agnieszka)

Prażucha (Beata)

Rożki dobrzańskie (Teresa)

Smarowidło do chleba (Stanisława)

Śledź po dobrzański (Teresa)

Śledź z grzybami (Halina)

Wigilijne pierogi z ciasta drożdżowego (Maria)

Zupa rybna (Maria)

Losowe zdjęcia

dsc_0416 2017-06-18-ts_-img_1657 2017-06-18-ts_-img_1777 festyn-na-ulicy-magicznej-2017-540

Archiwa

biuletyn
Książnica Stargardzka - 2017